over mij


Ik ben gediplomeerd (Martin Gaus Academie) en ervaren kynologisch instructeur. 

 

Ik ben opgegroeid met honden en train al met honden vanaf mijn vroege jeugd.  Met verschillende rassen en kruisingen, terriërs, herders, bouviers, gezelschapshonden, jachthonden.

Ik heb zelf veel aan hondensport gedaan, zoals Gedrag en Gehoorzaamheid, Flyball, Behendigheid, etc.

 

Ongeveer 10 jaar geleden ben ik bij een Martin Gaus Hondenschool (Katwijk) terecht gekomen; Bijzonder kritisch omdat ik tot dan met een andere methode trainde. Daar heb ik de gunstige invloed ervaren van de methode van positieve training van honden op de (sociale) ontwikkeling van de hond en de diepgang van de relatie begeleider-hond.  De clicker vind ik daarbij een prettige tool.

 

Na een carrière in het bedrijfsleven stimuleerden mijn naasten mij meer te gaan doen met mijn passie. Ik heb toen vanzelfsprekend gekozen de opleiding tot Kynologisch Instructeur aan de Martin Gaus Academie te gaan volgen. 

 

Na het behalen van de drie vereisten diploma's met zeer goed gevolg,  ben ik met veel nieuwe inzichten en kennis op zak les gaan geven bij HSV De Oase. De diversiteit aan fijne collega instructeurs, methoden, cursisten en natuurlijk honden daar hebben mij verder laten groeien bij het lesgeven.

 

Daarnaast verzorg ik al jaren privétrainingen aan huis en op locatie, en één-op-één advies/begeleiding . In deze setting kan nog beter ingespeeld worden op de relatie met en de rol van de hond in het gezin. 

Dit betreft reguliere socialisatie en opvoeding/gehoorzaamheid. Of dingen in het gedrag van de hond, die door het gezin als problematisch word gezien.

Vaak zijn een paar tips en/of een trainingsplan op maat al voldoende voor een rijkere relatie hond-gezin. Afhankelijk van de wensen doe ik ook langere begeleidingstrajecten ter ondersteuning van een trainingsplan.

Deze privétrainingen hebben mij veel voldoening gegeven, maar het heeft mij ook steeds creatiever gemaakt en nog meer inzicht gegeven in de effecten van omgeving op het functioneren van de hond(en) binnen de gezinssituatie.

 

Maar uitgeleerd ben ik zeker niet. Dit is een tijd waarbij er steeds weer nieuwe inzichten komen in het gevoelsleven en functioneren van honden en de verhouding hond-mens-maatschappij. Zo staat de dominantie-theorie meer dan ter discussie, wordt repressieve training in verband gebracht met agressie bij honden, zijn er nieuwe sporten zoals Hoopers, hersenswerk, detectie, etc.

 

Uiteraard houd ik dus de ontwikkelingen bij in het denken over en het leven en werken met honden, d.m.v. workshops, lezingen, literatuur en trainingen. En voeg dit toe in mijn lessen en informatie voor mijn cursisten.

 

U vindt in mij een gedreven, geschoolde en ervaren instructeur.

Mijn doel is dat hond en begeleider meer dingen samen doen met meer inzicht en plezier, elkaar beter leren kennen en de relatie zich daardoor als vanzelf verdiept.