Hoopers

Een nieuwe  activiteit/sport , geschikt voor bijna alle honden en begeleiders!


 

Geschikt voor bijna elke combinatie

Nadac Hoopers is zeer laagdrempelig en kan beoefent worden door bijna elke hond en begeleider. Het is fysiek weinig belastend zowel voor hond als mens.

 

Deze sport/activiteit is daardoor geschikt voor zeer jonge honden, actieve (sport)honden, als ook voor oudere honden. Ook voor begeleiders met fysieke beperkingen is Hoopers zeer goed te doen. 

(NADAC) HOOPERS?

Hoopers kan beoefent worden als leuke gezamenlijke activiteit, maar ook als actieve sport, afhankelijk van de mogelijkheid en wensen van hond en begeleider.

 

Een Hoopers-parcours bestaat uit hoops, tunnels, tonnen en hekjes. De hond leert door hoops en door de tunnels en om de tonnen en de hekjes heen te lopen in een logische, vloeiende lijn.

 

Hiervoor worden de onderdelen eerst apart aangeleerd, waarbij het belangrijk is dat de hond zelfstandig leert werken. Als de hond het principe van ieder toestel snapt, kan er opgebouwd worden naar de combinatie van meerdere toestellen. De hond moet het vooral leuk gaan vinden om de hoops op te zoeken, om de ton heen te lopen en door de tunnel heen te racen. Dit kost tijd en geduld om aan te leren maar het is fantastisch om te zien hoe een hond met plezier, in samenwerking met zijn begeleider, een parcours aflegt.

 

De uiteindelijke bedoeling is dat de begeleider binnen een vak of achter een lijn in het parcours staat en vanaf die positie de hond stuurt.  De hond legt dus zelfstandig het parcours af, maar staat constant in verbinding met de begeleider. Door middel van lichaams- en stem commando’s wordt richting aangegeven, en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas.  

 


Bovenstaande is een korte weergave van de informatie van Nadac Hoopers Nederland. Als u geïnteresseerd bent: meer info vindt u op de website Nadac-Hoopers-Nederland.nl .

 

Uiteraard vertellen wij u graag meer over deze fijne maatjes-kameraadjes activiteit. Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.

 

 

Of schrijf u direct in voor de 8-weekse beginnerscursus.

Hierin worden eerst de toestellen aangeleerd en vervolgens gecombineerd. Het uiteindelijke doel is dat de hond na deze cursus met plezier een eenvoudig parcours kan lopen op uw aanwijzingen.


Indien u en uw hond dit leuk vinden kan na afloop van de cursus een examen-parcours gelopen worden. 


Kosten voor deze cursus van 8 weken met mogelijkheid examenles:  90 euro